Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fizioterápia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Magnevit - Yamamoto [3. oldal]
részletek »

Fizioterápia képes leírás: Magnevit - Yamamoto [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: fizioterapia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 52 db
Magnevit - elektroakupunktúra

Magnevit - elektroakupunktúra

A Magnevit készülékek a magnetoterápia, az elektroterápia és az akupunktúra elvén működnek, a kínai gyógyászat és az akupunktúra, akupresszúra lehetőségeit nyújtva mindazokon a területeken, ahol a komplementer medicina, a hatékony természetes módszerek, betegség-megelőzés, egészségmegőrzés, anti-aging és a szépségápolás szóba kerül. A módszer szakemberek és laikusok számára egyaránt biztonsággal használható

Magyarhertelendi Termálfürdő

Magyarhertelendi Termálfürdő

Termálfürdőnk Baranya megye és a Dél-Dunántúl legváltozatosabb, természeti értékeiben leggazdagabb vidékén, a Mecsek-Hegyhát Üdülőkörzetben található. A 3 hektáron fekvő árnyékos, szép strand egész évben várja az ide látogatókat. Magyarhertelendet két termálkútja tette híressé, melyek 550 m-ről 38 ºC-os, és 1062 m-ről 63 ºC-os meleg vizet szolgáltatnak. A termálvizek kedvező hatással vannak a reumatikus, izületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre és ivókúraként használható fogínybetegségek gyógyítására, fluorit tartalma miatt. Magyarhertelend középkori település, a pécsi püspökség birtoka volt. 1740 körül Barátúrból áttelepült magyar lakosság népesítette be. A XIX. sz. közepéig messze földön híres volt a hertelendi agyagedény, azaz a bugyogós korsó, amely a vízbe merítéskor bugyogott. A kihalt háziipart a turisták kedvéért itt is és a környékbeli településeken is újjáélesztik.

Mátraderecskei mofetta

Mátraderecskei mofetta

Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő - fizioterápia - Vulkáni utóműködésként gyakran jelentkezik gázkiömlés, aminek összetevői a bőrön át, valamint a légzéssel a véráramába bejutva gyógyító hatást fejtenek ki. Milyen kórképekben alkalmazható a mofetta kezelés? Kiválóan alkalmas a végtagok verőér, visszér- és nyirokér idült betegségeiben, cukorbetegségekhez társuló érszövődmények kezelésében, helyreállító érműtét, szimpatektomia, katéteres értágítás, stent beültetés után, valamint műtétre nem alkalmas esetekben is sokszor igen kedvező hatású. Meggyőzőek a Raynaud szindróma kezelésében észlelt pozitív eredmények. A vénás rendszer betegségei közül a krónikus vénás elégtelenség, trombózis utáni szindróma, a nyirokkeringés zavara mellett jelentős javulás érhető el renyhén gyógyuló végtag fekélyek esetén is. A mozgásszervi kórképek közül a keringészavarral járó idült mozgásszervi betegségek mellett jók az eredmények a trauma utáni szövődmények kezelésében.

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával? A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek és a lábak kisízületeiben. Az...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos európai uniós...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor már...
Medica Humana Kft.

Medica Humana Kft.

Az első üzlet már 1994 óta folyamatosan áll mind a gyógyulni vágyó, mind az egészséges emberek rendelkezésére. Minden üzletben megtalálható a vényre kiváltható gyógyászati segédeszközök, valamint az egészség megőrzésére szolgáló termékek széles választéka. Szakképzett eladók segítségével választhatják ki a vásárlók a számukra legmegfelelőbb gyógyászati termékeket. Nagykereskedelmi tevékenységünk keretében folyamatosan kapcsolatban állunk háziorvosokkal, szociális otthonokkal, patikákkal illetve gyógyászati segédeszköz kiskereskedőkkel.

Medimix (Bugac) - fizioterápia kezelések

Medimix (Bugac) - fizioterápia kezelések

A fizioterápia kezeléseket (járó- vagy fekvőbetegként) csak sorozatban, kúraszerűen szabad végezni, általában 8-10 alkalommal kezelési fajtánként, és csak fizioterápiás szakorvos írhatja ki. Rendszerint ún. komplex fizioterápia kezelést végzünk, azaz többféle kezelést adunk egy időben, mert így a hatás sokkal kedvezőbb. A fizioterápia kúrát legfeljebb csak egyszer lehet megismételni ugyanazon évben 6 hónapos szünet után. A fizioterápiának is megvan a megfelelő javallata arra, hogy melyik betegségben melyik kezelés adható. De jól ismertek azok az állapotok, amikor tilos ezen kezeléseket végezni: láz, terhesség, szívelégtelenség, daganatos betegségek, tbc és egyéb speciális állapotok.

Hirdetés
Mesteri Fürdő - fizioterápia

Mesteri Fürdő - fizioterápia

Mesteri Fürdő A gyógyító termálvíz messzeföldön híres hatékonyságáról, a csendes, családias hangulatú gyógyfürdőben minden adott a kellemes pihenésre. A gyógyvíz - Mesteri büszkesége - reumatikus megbetegedések, érrendszeri, izületi panaszokra kifejezetten ajánlott!

Mi a különbség a fizioterápia és fizikoterápia között?

Mi a különbség a fizioterápia és fizikoterápia között?

Fizioterápia - A fizioterápia a gyógyításban a természet energiáit alkalmazza; korábban természetes gyógymódnak nevezték. Ma ezeket az energiákat alkalmazhatjuk eredeti formájában (pl. a gyógyvizek alkalmazásával), vagy a természeti energia mesterséges előállítása révén (pl. fényterápia esetén a fény mesterséges előállítása szoláriumban) Fizikoterápia - Meg kell különböztetni a fizioterápiát a fizikoterápiától, amely utóbbi alatt a tisztán fizikai energiákkal való gyógyítást értjük. Nem tartozik ide tehát pl. a gyógyvizek ásványi anyag tartalmának hatásaira épülő gyógykezelés.

Nemzetközi Egészségügyi Továbbképzések

Nemzetközi Egészségügyi Továbbképzések

Célunk: a magyar gyógytornászok, masszőrök, orvosok, (igény szerint bármely egészségügyi, wellness szakmacsoport számára) hozzáférhetővé tenni mindazokat a szakmai továbbképzéseket, amik manapság Nyugat-Európában kollégáink számára már mindennaposak. Olyan minőségi szakmai továbbképzések szervezése, melyekkel a magyar egészségügyi dolgozók szakmai tudását tudjuk gyarapítani.

Pilates tanfolyamok

Pilates tanfolyamok

A Pilates oktató programunk egy tudományosan fejlesztett oktatási rendszer. A többlépcsős Pilates tanfolyam a szakma legnagyobb tudásanyagát biztosítja a tanulóink számára, amit közel 500 (Talajmunka 302, Eszközös 180) oktatott óra alatt sajátítanak el. Ezzel a Pilates Institute találkozik azzal a világon először Angliában elfogadott nemzeti egységes követelménnyel - amit azóta már Európában is alkalmaznak - hogy a Pilates Talajmunka elvégzéséhez és oktatásához a minimális oktatási óraszám 250 óra.

Hirdetés
Reumaorvos (Budapest) - fizioterápia

Reumaorvos (Budapest) - fizioterápia

Mozgásszervi panaszok? Gerincbetegségek? Nyak-, hátfájás, derékfájás? Reuma? Izületi gondok? Alapos kivizsgálással, megfelelő kezeléssel és több évtizedes szakmai tapasztalattal segítem Önt egészsége megőrzésében. Jelentkezzen be hozzám kivizsgálásra, kezelésre, vagy személyes szakmai konzultációra Budapesti rendelőmbe!

Reumatológus Budapesten - Dr. Németh Lóránd

Reumatológus Budapesten - Dr. Németh Lóránd

Professzionális reumás kezelések Dr. Németh Lóránd reumatológustól. Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a különböző reumás megbetegedések és kezelések terén. A doktor reumatológiai magánrendelést és orvosszakértői tevékenységet is vállal, a reumás betegek számára. A Bajcsy - Zsilinszky Kórházban dolgozik jelenleg. A betegellátáson kívül több nagy nevű szaklapban jelenik meg tudományos írása, a különböző gerinc és nagyizületi daganatos megbetegedésekről. Felsőfokú nővér és szakorvos oktatást is vállalt.

SOTE Fizioterápiai Tanszék

SOTE Fizioterápiai Tanszék

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskola Fizioterápiai Tanszékének képzési programját a Magyar Akkreditációs Bizottság 1995-ben nemzetközi szinten akkreditálta. A gyógytornászképzés célja: olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel, képesítéssel rendelkező gyógytornászok képzése, akik szakmájukat hivatásszerűen gyakorolják, képesek a prevenció, kuráció és a rehabilitáció területén dolgozó munkacsoportokban munkájukat önállóan végezni, valamint szakmai ismereteiket folyamatosan megújítani, gyarapítani, a megszerzett új ismereteket a mindennapi szakmai tevékenységben alkalmazni.

Stresszoldás masszázzsal

Stresszoldás masszázzsal

Budapesten, a III. kerületben érhetőek el a Medical 4 You által nyújtott kezelések. Kiválóan képzett, és hozzáértő szakemberek várják a pácienseket, a testi és lelki panaszok enyhítésére egyaránt. Különféle kezelésekre lehet jelentkezni akár online, vagy akár a weblapon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén. Foglalkoznak tradicionális japán-, svéd-, shiatsu-, aromaterápiás- és életerő masszírozással is, valamint öngyógyítással, lélekgyógyítással, melyek segítségével a depresszió kezelése is megoldott a részükről.

Tens és a fizioterápia

Tens és a fizioterápia

A TENS mint fájdalomcsillapító kezelési módszer a hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején lépett be a fizikoterápiába. Korábban is voltak már hasonló elvet követő fizikoterápiás készülékek. Magyarországon a germán típusú fizikoterápia volt az elterjedt, inkább a diadinamikus áramformákat a TRABERT-féle áramformákat használtuk.

Thera Team - terápiás eszközök

Thera Team - terápiás eszközök

Thera Team, fitnesz labda, fitness labda, fit-ball, Pilates, gerinc, tornaszőnyeg, derékfájás, hátfájás, aquafitness, terápiás eszközök, fitnesz, sporteszköz, torna DVD, rehabilitáció, gyógyászati segédeszköz, stresszoldás. A levegővel telt kerek párna speciális testtartásjavító, izomfejlesztő tornához ajánlott. Optimalizálja a helyes testtartást, tehermentesíti a gerincet, így hát és derékfájósaknak kitűnő. Akár irodába vagy iskolába is magunkkal vihetjük.

Vízterápia

Vízterápia

A víz mindennapjaink természetes velejárója, de vajon szereti és tiszteli is e- a vizet? Tekintett már úgy a vízre, mint gyógyítóra, vagy mint akivel beszélgetni is lehet, mi több, értelmezi is az Ön utasításait, és tovább is adja az adott információit, energiát minden sejtjének? Nem? Pedig így van, és ha belegondolunk, nincs is ebben semmi csodálkoznivaló, hiszen Mi magunk is szinte nem állunk másból, mint víz -energiából és víz által közvetített bioinformációból!

Yamamoto Intézet - fizioterápia kezelés

Yamamoto Intézet - fizioterápia kezelés

1989-ben Magyarországon, Budapesten elsőként alakult meg egy olyan intézet, amelynek diagnosztikai és gyógyító módszereiben ötvöződnek a hagyományos és a komplementer (természetes gyógymódok, természetes gyógyszerek) orvoslás eljárásai. Az Intézet névadója a nemzetközi tekintélynek örvendő dr. Yamamoto neurológus-orvosprofesszor (Miyazaki, Nichinan, Japán) az akupunktúra egyik un. mikrorendszerének felfedezője (Yamamoto féle skalp-akupunktúra). A professzor - a japán Yamamoto Kórház és Rendelőintézet vezetője - a világon egyedül ennek az intézménynek engedélyezte neve használatát, mert az intézet főorvosa , dr. Hegyi Gabriella a tanítványa volt Japánban. A professzor módszerének bevezetése és alkalmazása az intézet egyik alaptevékenysége. Jól felszerelt, a nyugat-európai követelményeknek megfelelően kialakított rendelőkkel, folyamatosan bővülő műszerparkkal, korszerű rehabilitációs eszközökkel, pszichológiai-mentálhigiénés, életmódvezetési tanácsadással áll a járó betegek rendelkezésére. Az intézetben szakképzett, több orvosi szakmában is járatos orvosi és egészségügyi személyzet dolgozik magas szinten. Az Intézetben oktató munka is folyik, rendszeres képzések kerülnek megszervezésre orvosok és természetgyógyászok számára a komplementer módszerek elsajátítása céljából.

Tuti menü