Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fizioterápia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kisfrekvenciás - Nemzetközi [3. oldal]
részletek »

Fizioterápia képes leírás: Kisfrekvenciás - Nemzetközi [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: fizioterapia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 65 db
Kisfrekvenciás kezelés

Kisfrekvenciás kezelés

A modern technika kínálta lehetoségek számtalan kombinációban alkalmazhatók a gyógyításban. Kisfrekvenciás kezelések - Iontophoresis - Különböző gyógyszerek, gyógyhatású anyagok bejuttatása a bőrön keresztül a károsodott, beteg testrészekre galvánáram segítségével. A kezelés hatása lehet helyi és általános: izomfájdalmak, túlerőltetés, izületi gyulladások enyhítésére, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket.

Komáromi gyógyfürdőnkben kellemes környezetben gyógyulhat!

Komáromi gyógyfürdőnkben kellemes környezetben gyógyulhat!

Apartmanhotelünk közvetlenül a komáromi gyógyfürdő mellett található, ahol wellness akció keretében igazán kedvező áron töltődhet fel. De Komárom nemcsak a fürdő miatt kedvelt, évente egyre többen választják belföldi utazás végcéljául a római korból fennmaradt emlékek és az erődrendszer okán. Már egy hosszú hétvége miatt is érdemes ellátogatni a városba, amelynek különlegessége, hogy a Duna két partján elterülve egyszerre tartozik Magyarországhoz és Szlovákiához, így kulturálisan is sokszínű. Szeretettel várjuk!

Kopf László - csontkovács

Kopf László - csontkovács

Mozgásszervi panaszok? Gerincbetegségek, nyak-, hátfájás, derékfájás, reuma, izületi gondok, gerincferdülés, gerincsérv, ficam, ideggyulladás, fülzúgás, szédülés, panaszok kezelése, gyógyítása. Hagyományosan gyógyítok, a manuális terápiával foglalkozom, amelyet csontkovácsnak neveznek, azonos a nyugati kiropraxissal. Panaszaival forduljon hozzám bizalommal!

Foglalkozás egészségügy magazin hírek
Mikor forduljon orvoshoz ízületi fájdalmával?
Mikor forduljon orvoshoz ízületi... A rheumatoid arthritis rendszerint a test mindkét oldalán, és egyidejűleg több ízületben okoz fájdalmat, korai szakaszában a csukló, a kéz, a láb és a térdek ízületei lehetnek érintettek. A rheumatoid arthritis tünetei időről-időre megjelenhetnek, aztán elmúlhatnak. Ezek közé tartoznak az alábbi panaszok: Az ízületek fájdalma és duzzanata, különösen a kezek...
Modernebb lesz a bonyhádi kórház
Modernebb lesz a bonyhádi kórház Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos...
Először nem fáj, ezért alattomos az érelmeszesedés
Először nem fáj, ezért alattomos az... A magas koleszterinszint nem fáj, ezért jellemzően későn veszik észre, amikor...
Lépjen fel hatékonyan a fájdalommal szemben! Alexander technika

Lépjen fel hatékonyan a fájdalommal szemben! Alexander technika

A túlzott stresszel és sok üléssel járó munka nem kíméli a testet. Jelentkezhet derék-, hát- és fejfájás, de lumbágó is. Ezek mindegyike orvosolható az Alexander technika segítségével. De egyéb mozgásszervi betegségek, például a gerincsérv, a reumatikus fájdalmak is kezelhetők ezzel a technikával. Az ülőmunka és a stressz komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek, könnyedén mozgásszervi megbetegedésekhez, derék- és hátfájáshoz, lumbágóhoz, isiászhoz vagy gerincsérvhez vezethetnek. Az Alexander technika ezek megelőzésében és kezelésében egyaránt hatékony. Segít továbbá a rossz tartás megszüntetésében, aminek következtében a páciensek fellépése javul, ezáltal pedig sokkal magabiztosabbak lesznek. A technika a hétköznapok során felhalmozódó stressz oldására is kiváló megoldást nyújt.

Lézerterápia

Lézerterápia

A felgyorsult technikai fejlődés eredményeként az élet minden területén egyre újabb és tökéletesebb módszerekkel találkozunk. Ezek közé tartozik a LÉZER. A lézersugárnak az orvosi ellátásban két fajtáját használják gyógyításra. A kemény vagy sebészeti lézereket operációra, a soft vagy lágy lézereket egyéb gyógyításokra.

Hirdetés
Lovasterápia

Lovasterápia

A gyógypedagógiai lovaglás és voltizsálás célja a tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, autista, részképesség problémákkal küzdő, látás-, és hallássérült, /esetenként mozgássérült/, magatartászavaros, hyperaktív, valamint beszéd problémákkal küzdő, esetleg inadaptált gyerekek és fiatalok fogyatékosság specifikus fejlesztése egyénileg, vagy csoportosan a ló, a lovaglás, a lovardai tevékenységek és környezet által.

Mágnesmező-terápia

Mágnesmező-terápia

A testben lévő ionok reagálnak az olyan elektromotoros erőkre, mint a mágneses mezők. Ezek az elektromotoros erők koncentrikus körökben a mágneses mező vonalai köré csoportosulnak. A különböző vezetőképességű akadályok (mint az érfalak) hatására új erőkomponensek keletkeznek. Az elektromágneses energia így az egész testben szétárad. A test jó vezetőképességű közegei, mint az idegrendszer, a vérerek és az izmok egyes szakaszai kiválóan vezetik az örvényáramokat.

Magnevit - elektroakupunktúra

Magnevit - elektroakupunktúra

A Magnevit készülékek a magnetoterápia, az elektroterápia és az akupunktúra elvén működnek, a kínai gyógyászat és az akupunktúra, akupresszúra lehetőségeit nyújtva mindazokon a területeken, ahol a komplementer medicina, a hatékony természetes módszerek, betegség-megelőzés, egészségmegőrzés, anti-aging és a szépségápolás szóba kerül. A módszer szakemberek és laikusok számára egyaránt biztonsággal használható

Magyarhertelendi Termálfürdő

Magyarhertelendi Termálfürdő

Termálfürdőnk Baranya megye és a Dél-Dunántúl legváltozatosabb, természeti értékeiben leggazdagabb vidékén, a Mecsek-Hegyhát Üdülőkörzetben található. A 3 hektáron fekvő árnyékos, szép strand egész évben várja az ide látogatókat. Magyarhertelendet két termálkútja tette híressé, melyek 550 m-ről 38 ºC-os, és 1062 m-ről 63 ºC-os meleg vizet szolgáltatnak. A termálvizek kedvező hatással vannak a reumatikus, izületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre és ivókúraként használható fogínybetegségek gyógyítására, fluorit tartalma miatt. Magyarhertelend középkori település, a pécsi püspökség birtoka volt. 1740 körül Barátúrból áttelepült magyar lakosság népesítette be. A XIX. sz. közepéig messze földön híres volt a hertelendi agyagedény, azaz a bugyogós korsó, amely a vízbe merítéskor bugyogott. A kihalt háziipart a turisták kedvéért itt is és a környékbeli településeken is újjáélesztik.

Hirdetés
Mátraderecskei mofetta

Mátraderecskei mofetta

Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő - fizioterápia - Vulkáni utóműködésként gyakran jelentkezik gázkiömlés, aminek összetevői a bőrön át, valamint a légzéssel a véráramába bejutva gyógyító hatást fejtenek ki. Milyen kórképekben alkalmazható a mofetta kezelés? Kiválóan alkalmas a végtagok verőér, visszér- és nyirokér idült betegségeiben, cukorbetegségekhez társuló érszövődmények kezelésében, helyreállító érműtét, szimpatektomia, katéteres értágítás, stent beültetés után, valamint műtétre nem alkalmas esetekben is sokszor igen kedvező hatású. Meggyőzőek a Raynaud szindróma kezelésében észlelt pozitív eredmények. A vénás rendszer betegségei közül a krónikus vénás elégtelenség, trombózis utáni szindróma, a nyirokkeringés zavara mellett jelentős javulás érhető el renyhén gyógyuló végtag fekélyek esetén is. A mozgásszervi kórképek közül a keringészavarral járó idült mozgásszervi betegségek mellett jók az eredmények a trauma utáni szövődmények kezelésében.

MBT- gyógycipő

MBT- gyógycipő

A Maszáj Mezítláb Technológia használata a sport területén: edzések, versenyek előtti bemelegítés, mellyel a sérülések rizikója jelentősen csökkenthető. Az edzések, versenyek utáni regeneráció meggyorsítása. Az MBT egészségmegőrző tulajdonságait alátámasztva egyre több nemzetközi tanulmány bizonyítja, hogy az MBT viselése számos előnnyel jár az emberi test számára.

Medica Humana Kft.

Medica Humana Kft.

Az első üzlet már 1994 óta folyamatosan áll mind a gyógyulni vágyó, mind az egészséges emberek rendelkezésére. Minden üzletben megtalálható a vényre kiváltható gyógyászati segédeszközök, valamint az egészség megőrzésére szolgáló termékek széles választéka. Szakképzett eladók segítségével választhatják ki a vásárlók a számukra legmegfelelőbb gyógyászati termékeket. Nagykereskedelmi tevékenységünk keretében folyamatosan kapcsolatban állunk háziorvosokkal, szociális otthonokkal, patikákkal illetve gyógyászati segédeszköz kiskereskedőkkel.

Medimix (Bugac) - fizioterápia kezelések

Medimix (Bugac) - fizioterápia kezelések

A fizioterápia kezeléseket (járó- vagy fekvőbetegként) csak sorozatban, kúraszerűen szabad végezni, általában 8-10 alkalommal kezelési fajtánként, és csak fizioterápiás szakorvos írhatja ki. Rendszerint ún. komplex fizioterápia kezelést végzünk, azaz többféle kezelést adunk egy időben, mert így a hatás sokkal kedvezőbb. A fizioterápia kúrát legfeljebb csak egyszer lehet megismételni ugyanazon évben 6 hónapos szünet után. A fizioterápiának is megvan a megfelelő javallata arra, hogy melyik betegségben melyik kezelés adható. De jól ismertek azok az állapotok, amikor tilos ezen kezeléseket végezni: láz, terhesség, szívelégtelenség, daganatos betegségek, tbc és egyéb speciális állapotok.

Mesteri Fürdő - fizioterápia

Mesteri Fürdő - fizioterápia

Mesteri Fürdő A gyógyító termálvíz messzeföldön híres hatékonyságáról, a csendes, családias hangulatú gyógyfürdőben minden adott a kellemes pihenésre. A gyógyvíz - Mesteri büszkesége - reumatikus megbetegedések, érrendszeri, izületi panaszokra kifejezetten ajánlott!

Mi a különbség a fizioterápia és fizikoterápia között?

Mi a különbség a fizioterápia és fizikoterápia között?

Fizioterápia - A fizioterápia a gyógyításban a természet energiáit alkalmazza; korábban természetes gyógymódnak nevezték. Ma ezeket az energiákat alkalmazhatjuk eredeti formájában (pl. a gyógyvizek alkalmazásával), vagy a természeti energia mesterséges előállítása révén (pl. fényterápia esetén a fény mesterséges előállítása szoláriumban) Fizikoterápia - Meg kell különböztetni a fizioterápiát a fizikoterápiától, amely utóbbi alatt a tisztán fizikai energiákkal való gyógyítást értjük. Nem tartozik ide tehát pl. a gyógyvizek ásványi anyag tartalmának hatásaira épülő gyógykezelés.

Mueller sportgyógyászati segédeszközök

Mueller sportgyógyászati segédeszközök

Megnemesítjük a hegyikerékpáros felfedezőket! Kínálatunk: bokavédők, csuklóvédők, sarokemelők, térdvédők, bedörzsölő masszázsolajok...Iratkozz fel Hírlevelünkre! És termékeinkből is további 1000.- Ft kedvezménnyel vásárolhatsz - akár azonnal is! Következő vásárlásaid még olcsóbbak lesznek a házunktól kapott Hűség-pontokkal.

Nemzetközi Egészségügyi Továbbképzések

Nemzetközi Egészségügyi Továbbképzések

Célunk: a magyar gyógytornászok, masszőrök, orvosok, (igény szerint bármely egészségügyi, wellness szakmacsoport számára) hozzáférhetővé tenni mindazokat a szakmai továbbképzéseket, amik manapság Nyugat-Európában kollégáink számára már mindennaposak. Olyan minőségi szakmai továbbképzések szervezése, melyekkel a magyar egészségügyi dolgozók szakmai tudását tudjuk gyarapítani.

Tuti menü